روان کننده بتن دیرگیر
این نوع از روان کننده ها می توانند هم زمان با کاهش نسبت آب به سیمان، باعث افزایش کارایی و روان بتن شده و گیرش اولیه بتن را نیز به تاخیر بیندازند. معمولا از این نوع روان کننده در فصل تابستان و در مناطق گرمسیر و بتن های حجیم استفاده می شود. این روان کننده ها از بروز و ایجاد ترک در سطح بتن جلوگیری کرده و موجب افزایش چسبندگی در بتن هایی که از دانه بندی مناسبی برخوردار نیستند می شوند و به این علت هم برای بتن ریزی مواردی همچون ستون، تیر و دیوار مورد استفاده قرار می گیرند.
روان کننده بتن زودگیر
این مدل از روان کننده ها می توانند مدت زمان گیرش بتن را کاهش دهند و به همین دلیل نیز معمولا برای بتن ریزی در آب و هوای سرد مورد استفاده قرار می گیرند.
روان کننده های بتن نرمال
این نوع از روان کننده ها تاثیر قابل ملاحظه ای روی زمان گیرش بتن نداشته و فقط میزان آب مصرفی را بدون تاثیر بر روی کارایی بتن کاهش می دهند. با استفاده از این نوع روان کننده ها شما می توانید بدون اضافه کردن آب اضافی، روانی بتن را افزایش داده و به راحتی آن را پمپ نمایید، بدون آن که موجب جا شدگی در سنگدانه ها و آب افتادگی شود، علاوه بر این می توانید مقاومت فشاری بتن را افزایش دهید و یا از میزان سیمان مصرفی بکاهید.
استفاده از این نوع روان کننده در پمپاژ بتن برای مسافت های طولانی و یا در ارتفاع و سازه های با تراکم بالای آرماتور و قالب های نازک و بتن های خود تراکم اجتناب ناپذیر است.
روان کننده های حفظ کننده اسلامپ
این نوع از روان کننده ها علاوه بر کاهش میزان آب مصرفی موجب حفظ روانی بتن برای مدت زمان طولانی تر می شوند. از این نوع روان کننده ها برای مواقعی که بتن باید در مسافت های طولانی حمل شود و یا بتن هایی که در فواصل طولانی باید پمپاژ شوند و کاهش روانی آنها موجب گیر کردن بتن در لوله ها می شود استفاده می گردد.
استفاده از انواع روان کننده ها می بایست با رعایت دستورالعمل های شرکت تولید کننده و با نظارت پرسنل کارگاهی باتجربه انجام شود و حتی المقدور قبل از استفاده انبوه با آزمایش مقدار دقیق مصرف مشخص شود، چرا که مصرف اضافی آن موجب روانی بیش از حد، آب افتادگی و ایجاد حباب هوا می شود.